ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ

ΣΕ ΑΚΡΑΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝΕ.
Όταν μιλάμε για οξεία αντίδραση στο στρες ή νευρικό κλονισμό όπως συνηθίζουμε να το λέμε επί το λαϊκότερων πρόκειται για μια οξεία αντιπαράθεση με την πραγματικότητα.
Και κυρίως την βλέπουμε σε περιπτώσεις θανάτου, αντιμετώπισης βίας, ατυχήματα ή συγκρούσεις.
Μια σοβαρή υπάρχουσα θλίψη μπορεί και ενώ εμφανίζει φαινομενική αδιαφορία μετά από έντονες αντιδράσεις άγχους και με την συνδρομή της εφίδρωσης, αίσθημα παλμών καρδιάς και ναυτίας να φτάσει στο οξύ στρες και να προκαλέσει αντιδράσεις.
Παρόμοιες καταστάσεις μπορεί να γίνουν σε περίπτωση αναδρομών.
Αναδρομή εννοούμε αντιλήψεις και αναμνήσεις από το παρελθόν που προκαλούν άγχος και ενεργοποιούνται σε μια στιγμή όταν είναι χαρακτηριστική για το τραυματικό γεγονός που πέρασε π.χ. η μυρωδιά του καμένου, η θέα ενός τροχαίου ατυχήματος, μια σκηνή βίας στην τηλεόραση κ.λ.π.
Συνήθως άτομα που πάσχουν από ευερεθιστότητα και νευρικότητα τείνουν σε τέτοιες περιπτώσεις ακραίου στρες.
Βέβαια το ίδιο οξεία διαταραχή του στρες δεν είναι μια συγκεκριμένη ασθένεια είναι ένα σύμπτωμα ή ένα σύνδρομο και σαν αυτό δεν απαιτεί καμία γενικευμένη θεραπεία με την έννοια της ιατρικής περίθαλψης.
Απλώς σε καταστάσεις τέτοιες πρέπει επιλεκτικά αλλά γρήγορα να δίνεται ένας συνδυασμός φαρμάκου το οποίο έχει και την τάση να κατευνάζει το όλο θυμικό και να προκαλεί ηρεμία.
Σε αρκετές χώρες υπάρχουν οργανώσεις, τα λεγόμενα βοηθείας τα οποία έχουν και αριθμό τηλεφώνου προκειμένου να βοηθήσουνε την ώρα που πρέπει.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.