Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ.
Από ότι δείξανε τελευταίες έρευνες γονιδιακής υφής πρέπει να υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά σε ορισμένες ποιότητες της μνήμης σε ότι αφορά άντρες και γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σε ότι αφορά την ταχύτητα δράσης και έκφρασης λειτουργιών της μνήμης και συγκεκριμένα της εργασιακής μνήμης φαίνεται να είναι πιο αργή στις γυναίκες από ότι στους άντρες.
Αντίθετα η μνήμη του λόγου φαίνεται ότι στην σκλήρυνση κατά πλάκας επηρεάζεται πολύ γρηγορότερα τους άντρες από ότι στις γυναίκες.
Επίσης οι έρευνες κατέδειξαν ότι σε ότι αφορά την προστασία της μνήμης οι μηχανισμοί είναι πολύ πιο έντονοι στις γυναίκες από ότι στους άντρες.
Γενικά βλέπουμε ότι με την πάροδο του χρόνου όσο κανείς ψάχνει περισσότερο την παθογένεια και τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας τόσο περισσότερο βρίσκει βασικές διαφορές σε ότι αφορά την εξέλιξη τους ανάμεσα στο γυναικείο και στο αντρικό φύλο.
Μια τέτοια έρευνα έχει νόημα να συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά γιατί πέρα από τις διαγνωστικές ευκολίες που θα προσφέρει σίγουρα ανοίγει και νέους θεραπευτικούς δρόμους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.