ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΣΠΑΣΤΙΚΟ ΡΑΙΒΟΚΡΑΝΟ
Αν προσέξουμε τους τηλεπαρουσιαστές, ανθρώπους που επικεντρώνουν την στάση τους μπροστά σε ένα σημείο (στον φακό) και αναγκάζονται επί ώρες να είναι τεντωμένοι με συσπάσεις των αυχενικών μυών θα δούμε ότι σιγά-σιγά φαίνεται μια ελαφριά σύσπαση του αυχένα που στρέφει την κεφαλή προς την μία ή την άλλη πλευρά.
Αρχίζουν δηλαδή και αναπτύσσουν όπως όλοι οι γραφειοκράτες σε ένα σπαστικό ραιβόκρανο.
Αυτό με τον καιρό επειδή δεν έχουν και περιθώρια να κάνουν την θεραπεία που πρέπει ή να το καταπολεμήσουν αναπτύσσεται τόσο έντονα που η στροφή της κεφαλής γίνεται σαφής και από την απλή παρατήρηση.
Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα τι γίνεται με τους ανθρώπους που έχουνε καθιστική δουλειά και δεν μπορούν κατά καιρούς να κάνουν τις ασκήσεις που πρέπει ή να πάρουνε τον καθαρό αέρα που πρέπει σε έναν περίπατο, ή σε κάποια άθληση.
Το σπαστικό ραιβόκρανο όταν εξελιχθεί οφείλει κανένας να το προσέξει αμέσως και να λάβει την κατάλληλη αγωγή γιατί είναι προοδευτική ασθένεια. Δηλαδή τα συμπτώματα αυξάνονται συνεχώς.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.