ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, Η ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.
Στα νέα νοσήματα πλέον είναι δυνατόν λόγω των νέων εργαστηριακών μεθόδων όπως π.χ. η αντίδραση της αλυσιδωτής πολυμεράσης να έχουμε να έχουμε νέες εξελίξεις και έγκαιρα διαγνωστικά αποτελέσματα που βοηθούν τον θεραπευτικό τομέα.
Όσον αφορά τα καινούρια λοιμώδη νοσήματα πέρα από το σύνδρομο της επίκτητης ανοσοεπάρκειας γνωστό και ως AIDS αναγνωρίζονται και άλλα καινούρια με παλιά όμως προέλευση όπως το αιφνίδιο εξάνθημα, ο ερπητοιός, η μικροβιακή μηνιγγίτις και κυρίως διάφορες μορφές στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες λόγω του χαρακτήρα τους, της εξέλιξης τους, της παθογένειας τους και κατά κύριο λόγο της αργοπορημένης ανακάλυψής τους.
Όσον αφορά αυτές τις στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι επηρεάζουν άμεσα το κεντρικό νευρικό σύστημα και ιδιαίτερα στα παιδιά προκαλώντας νευρολογικές διαταραχές γνωστές μεν από την κλινική τους μορφή άγνωστες όμως μέχρι τώρα ως προς την αιτιολογία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.