ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Τελευταία το ζούμε αυτό έντονα και με τις προσπάθειες του δικού μας πρωθυπουργού να βρει μια άκρη με διάφορες χώρες των οποίων ζητάμε την βοήθεια για να βγούμε από την δύσκολη θέση.
Ο Γερμανός υπουργός των εξωτερικών Βεστερβέλε εγκαινίασε μια τακτική η οποία βρίσκει σφοδρή κριτική στην πατρίδα του.
Δεν ξέρει κανένας όμως εάν αυτό είναι πολιτική «ζήλια» για μια επιτυχημένη κίνηση ή εάν πρόκειται για ένα λάθος που αξίζει την επισήμανση.
Νευρολογικά και ψυχιατρικά έχει αυτό μεγάλη σημασία διότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενός ανθρώπου που πραγματικά δίνει ευκαιρίες.
Συγκεκριμένα ο εν λόγω υπουργός έχει αποφασίσει σε κάθε ταξίδι που κάνει για διάφορους πολιτικούς λόγους ανά την υδρόγειο να παίρνει μαζί του και μια συνοδεία από διάφορους επιχειρηματίες ή αντιπροσώπους κυρίως της μεσαίας τάξης έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε αυτούς για μια ανάπτυξη σε σχέση με την χώρα που πάει αλλά και παράλληλα να μπορέσουνε οι ίδιοι να αναπτύξουνε προς όφελος των γερμανικών διεθνών σχέσεων δραστηριότητα εκεί.
Όπως και να έχει το θέμα, η κίνηση αυτή μάλλον κακώς κριτικάρεται διότι οι άνθρωποι αυτοί συνοδεύονται και συνοδεύουν τον υπουργό εξωτερικών με δικά τους λεφτά χωρίς να επιζητούν επί της πατρίδος προνόμια τα οποία αναζητούν στο εξωτερικό και φυσικά θα τα «μοιραστούν» με την κυβέρνηση που διευθύνει την δραστηριότητα.
Κάτι ανάλογο θα ήταν ίσως και για μας πάρα πολύ ουσιώδες και θα βοηθούσε στα μέγιστα στο να δώσουνε άνθρωποι μέσω οικονομικού επιπέδου μια καινούρια ώθηση στις δουλειές τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.