ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑΣ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Περίπου το ¼ των ανδρών που εργάζονται χειρονακτικά φτάνει στη σύνταξη κυρίως με τρομερούς πόνους στη μέση. Αυτοί περιγράφονται ως πιεστικοί, διαξιφιστικοί διαρκείς πόνοι στη μέση που «τραβάνε» στον ένα γλουτό και στο ένα πόδι. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι πόνοι στην μέση δεν αποτελούν διάγνωση.
Γι’ αυτό χρειάζονται όλοι αυτοί οι ασθενείς τον ειδικό γιατρό που θα αναλύσει την κατάσταση και θα διαγνώσει σωστά την προέλευση του προβλήματος. Παρόλο που από πλευράς στατιστικής και κίνησης η ανθρώπινη σπονδυλική στήλη αποτελεί ένα θαύμα στήριξης, γύρω στα 50 αρχίζει και γίνεται χρόνιο πρόβλημα λόγω του εκφυλισμού που υπάρχει . Ο καθιστικός τρόπος ζωής και η απώλεια των κινήσεων οδηγεί σε αυτή την κατάσταση. Αλλοιώσεις στους σπονδύλους, στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους προκαλούν πάρα πολύ τακτικά αυτούς τους πόνους στη μέση που όλοι θεωρούμε ότι πρόκειται για δισκοπάθεια, όμως πρόκειται απλά για εκφυλιστικά φαινόμενα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι κανένας πόνος δεν μοιάζει με τον άλλον, και οπωσδήποτε θα πρέπει κάθε φορά που παρουσιάζονται να γίνεται ένας διεξοδικός έλεγχος, έτσι που να μην χρειάζεται επανάληψη προκειμένου να καθοριστεί πόσο μακριά φτάνουν αυτές οι αλλοιώσεις και τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για να αποφύγουμε τις επιπλοκές τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.