ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΈΤΣΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ BOA SR ΣΤΑ 85 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ BO, 1200 ΧΛΜ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΓΓΑΛΗ.
Στο ινδικό αρχιπέλαγος βρίσκονται τα νησιά Andaman που υπολογίζουν ότι κατοικήθηκαν πριν από 65.000 χρόνια από ανθρώπους που ήρθαν από την Αφρική.
Υπολογίζουνε 20 διάφορες φυλές που η καθεμία μιλούσε την δική της γλώσσα και είχε το δικό της τρόπο ζωής που ήταν ομαδικός και περιορίζονταν κυρίως στην ανεύρεση τροφής στα δάση που ζούσαν. Τροφή όπως οι γλυκόριζες, πατάτες και κυνήγι αγριόχοιρων.
Το 1858 ήρθαν Άγγλοι αποικιοκράτες και δημιούργησαν εκεί στα νησιά μια βάση η οποία χρησιμοποιείται σήμερα από το ειδικό Ναυτικό.
Μαζί με τους Άγγλους ήρθε το αλκοόλ μειώνοντας τους ιθαγενείς σε ένα αριθμό 5.000 ενώ οι περισσότεροι πέθαναν από ελονοσία και αλκοολισμό.
Τόσο οι Άγγλοι όσο και οι Ινδοί μετακίνησαν όλες τις φυλές μαζί μέχρι που σχεδόν τους εξολόθρευσε όλους το ολοκληρωτικό τσουνάμι του 2004.
Μετά το τσουνάμι γεννήθηκαν 120 παιδιά που πέθαναν όλα πριν γίνουν 2 ετών.
Από την φυλή της Boa Sr έμειναν περίπου 11 αλλά κανείς από αυτούς δεν μπορούσε πια να μιλήσει την διάλεκτο BO.
Η τελευταία είχε μια επαφή με μια γλωσσολόγο την οποία καταλάβαινε λίγο, στην οποία η Boa Sr αφιέρωσε και ένα τραγούδι τελευταίο στην γλώσσα της που το μαγνητοφώνησε.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.