ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΣΑΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Όσον αφορά τον φόβο και τις διαταραχές του πανικού πρέπει να ξέρουμε ότι είναι διαφορετικές νοσολογικές οντότητες.
Στην σύγχρονη ψυχιατρική ότι έχει σχέση με τον φόβο το βάζουμε σε τρεις μεγάλες κατηγορίες όταν έχει μια παθολογική ανάπτυξη. Είναι οι φοβίες, ο γενικευμένος φόβος και οι διαταραχές του πανικού.
Σε όλες αυτές τι περιπτώσεις το πρώτο και κυριότερο είναι να μπορέσει έγκαιρα ο ασθενής να πληροφορηθεί για την κατάσταση του και σε ποιο στάδιο είναι ο φόβος του, οι φοβίες του ή ο πανικός του.
Πολλές φορές από την στιγμή που ο ασθενής καταλαβαίνει γνωστικά το πρόβλημα του και μπορεί να το αναλύσει και να τοποθετήσει στη σωστή θέση, συμπτώματα και συμπεριφορά τότε πλέον έχει κάνει η μια καινούρια θεραπευτική αρχή ή βρίσκει μόνος του τον τρόπο να αντιμετωπίσει όλα αυτά. Εάν από εκεί και πέρα διαπιστώσει ότι δεν επαρκούν σίγουρα χρειάζεται την βοήθεια ειδικού για να τα ξεπεράσει όλα αυτά και το κυριότερο να μην αφήσει να γιγαντωθούν τα προβλήματα διότι μετά αντιμετωπίζονται δυσκολότερα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.