H ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ

ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ.
Στην σύγχρονη ψυχιατρική όλοι ξεκινάνε από την υπόθεση ότι υπάρχουνε διάφορες ψυχικές διαταραχές ή ασθένειες οι οποίες κάτω από διάφορους παράγοντες και την δραστηριότητά τους εξελίσσονται σε σοβαρά νοσήματα.
Βέβαια οι μελέτες έχουνε δείξει ότι για την εξέλιξη κάποιων διαταραχών σε νοσήματα και ιδιαίτερα ψυχιατρικά παίζει ένα πάρα πολύ μεγάλο ρόλο το οικογενειακό αναμνηστικό. Σε έρευνες που κατά καιρούς έχουνε γίνει έχει πιστοποιηθεί ότι όντως πίσω από τις ψυχασθένειες σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κρύβονται κληρονομικές προδιαθέσεις. Βέβαια η προσωπική εξέλιξη κάθε ατόμου καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζει και το οποίο τον επηρεάζει έχει και αυτό ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος όχι μόνο στην γένεση και στην εξέλιξη της ψυχιατρικής ασθένειας αλλά ακόμη περισσότερο και στην βαρύτητά της.
Έτσι λοιπόν σε ότι αφορά τις ψυχικές, φοβικές ψυχικές διαταραχές υπάρχουνε πολλές αιτίες και αφορμές έτσι που από μια φυσιολογική κατάσταση φόβου να εξελιχθεί μια νοσηρή άσχημη για το άτομο κατάσταση.
Εδώ η ψυχιατρική τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πάρα πολλές θεωρίες που οδηγούνε σε αυτό το αποτέλεσμα και κυρίως την ενδιαφέρει να στηρίξει αυτές τις θεωρίες και να τις συνδέσει μεταξύ τους ώστε να βρεθεί η σωστή θεραπεία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.