Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΝΟΣ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗ – ΟΡΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΜΙΝΗΣ.
Ένα ένζυμο που διασπάται από ένα γονίδιο που ονομάζεται comt ξεχωρίζει τον αναποφάσιστο από τον αποφασιστικό. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Εάν υπάρχει επάρκεια αυτού του ενζύμου δημιουργείται την κατάλληλη στιγμή που ο άνθρωπος είναι στο στρες της απόφασης μια υπερέκκριση σε ότι αφορά την ντοπαμίνη και όχι μόνο αυτό αλλά και την διάσπασή της σε άλλους νευροδιαβιβαστές και σε άλλες ουσίες που ενεργοποιούν τον προμετωπιαίο λοβό δηλαδή την έδρα των αποφάσεων. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία διότι αν κάποιος έχει επάρκεια του ενζύμου άρα και του γονιδίου τότε από πολύ νεαρή ηλικία μπορεί να είναι αυτό που λέμε παιδί θαύμα στις γρήγορες αποφάσεις.
Σε αντίθετη περίπτωση που δεν υπάρχει επάρκεια του ενζύμου τότε υφίσταται μια βραδύτητα και στην σκέψη και στην λήψη αποφάσεων.
Θεραπευτικά οι νέες γνώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο πάρκινσον όσο και στην σχιζοφρένεια δύο βασικά νοσήματα τα οποία επηρεάζονται από τον μεταβολισμό της ντοπαμίνης. Δηλαδή συνθέτοντας αυτό το ένζυμο που παράγει το εν λόγω γονίδιο είναι δυνατόν να επιταχύνει κανείς τον μεταβολισμό της ντοπαμίνης προς την μία η άλλη πλευρά έτσι που να έχει και θεραπευτικά αποτελέσματα για τα δύο μεγάλα γκρουπ των ασθενειών, του πάρκινσον και της σχιζοφρένειας. Μάλιστα στην περίπτωση της σχιζοφρένειας εφόσον χημικά μπορεί να τακτοποιηθεί κάτι τέτοιο οι αποδόσεις μπορεί να είναι θεαματικές μέχρι εξάλειψη της νόσου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.