ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ

Η ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1930 ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ.
Επειδή ακριβώς υπήρχαν αυτές οι εντυπώσεις το εθνικό ινστιτούτο ασφαλείας για την υγεία στην εργασία των Ηνωμένων Πολιτειών χρηματοδότησε μια έρευνα στην Κίνα όπου εξετάστηκαν άντρες που εργάζονται σε εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων δισφαινόλης (σχεδόν όλα τα πλαστικα).
Βρέθηκε λοιπόν ότι η σεξουαλική υγεία και συγκεκριμένα η στύση καθώς επίσης και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και ο αριθμός τους επηρεάζεται ουσιαστικά από την ποσότητα της δισφαινόλης η οποία βρέθηκε περίπου στο τετραπλάσιο από ότι στον κοινό πληθυσμό στο αίμα αυτών των ανδρών.
Παρόλα αυτά το πρόβλημα εξακολουθεί και είναι έντονο διότι υποτίθεται ότι και σε μικρότερες δόσεις μπορεί αυτό να προκαλέσει διαταραχές συμπεριφοράς, πρόωρη εφηβεία, καρκίνο και διαβήτη.
Το νόημα δηλαδή είναι να αποφεύγουμε όσο γίνεται τα παράγωγα της δισφαινόλης που είναι όλων των ειδών πλαστικά, μπουκαλάκια, τάπερ, σακούλες κ.τ.λ.
Όχι εύκολη δουλειά αλλά η προειδοποίηση δεν «χαλάει» και τίποτε περισσότερο.
Απλώς αυξάνει την προσοχή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.