ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.
Αυτή η ψευδαίσθηση όμως έχει και μια βάση διότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τάξη μέσα στην θάλασσα των αισθημάτων και επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ μας, δίνοντας στην ζωή μας νόημα.
Από ότι φαίνεται η εξέλιξη είναι αυτός ο δικαστής που ορίζει ότι αφορά το «θέλω» το «αισθάνομαι» και το «σκέφτομαι». Χωρίς να το καταλαβαίνουμε ότι αφορά την οργάνωση των σκέψεων μας μέσα από τα αισθήματά μας φτάνουμε πλέον σε ένα επίπεδο ερπετών και σκουληκιών.
Υπάρχει η υπέρτατη δύναμη μέσα μας που είναι εγκαταστημένη στον εγκέφαλο. Εκεί όπου με βιοχημικές διαδικασίες μαθαίνουμε τα μόρια, τι σημαίνει αγάπη, μίσος, επαφή, επικοινωνία, χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο όπλο, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Κατά κάποιο τρόπο ο εγκέφαλος προσπαθεί να διδάξει την υπόλοιπη φύση σε ότι αφορά το ανθρώπινο σκεπτικό στις σχέσεις του με τα αισθήματα, την βία, την επιθετικότητα, τις προκαταλήψεις και τα ψέματα.
Όλα αυτά παρομοιάζουν τον εγκέφαλο μας σαν ένα αρνητικό κάποιας ταινίας που είναι έτοιμο μόλις του δοθεί τι έναυσμα για καταγραφή, να καταγράψει και να επεξεργαστεί όλα όσα γίνονται γύρω του με την ταχύτητα που αυτό αντιλαμβάνεται να γίνονται.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.