Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΔΟΓΜΑ ΜΠΡΟΚΑ

Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΠΡΟΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ 100%.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για μια κυρία η οποία με την συμπτωματολογία που παρουσίασε (εγκεφαλικό επεισόδιο) κατέδειξε ότι η οργάνωση στην γλώσσα της ήταν με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται από δύο κέντρα το καθένα σε διαφορετικό ημισφαίριο. Επρόκειτο για μια ουσιώδη ανακάλυψη διότι αν έχουνε αναφερθεί στο παρελθόν τέτοια περιστατικά οπωσδήποτε η επιβεβαίωσή τους είναι αναγκαία προκειμένου να κατευθύνει τις έρευνες στον τομέα αυτό στο μέλλον.
Δηλαδή πιστοποιείται ότι στην οργάνωση της γλώσσας και κατά επέκταση της ομιλίας υπάρχει σε κάθε εγκέφαλο μια εξατομικευμένη κατάσταση που κατά περίπτωση δημιουργεί την μία ή άλλη εμφάνιση.
Δηλαδή το δόγμα Μπρόκα λέει ότι όλα τα κέντρα είναι εστιασμένα στο αριστερό επικρατών ημισφαίριο δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένη. Υπάρχουν διακλαδώσεις και «περιπτώσεις» οι οποίες δικαιολογούν και άλλες καταστάσεις.
Πάντοτε υπάρχει η ένδειξη και επιβεβαιώνεται σε όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες σαν «δακτυλικό αποτύπωμα» ότι ανάλογα με το άτομο υπάρχει γενικευμένη κατεύθυνση αλλά υπάρχει και η απόκλιση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.