ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ Η ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Πάρα πολλοί ασθενείς κατά την διάρκεια της σχιζοφρενικής τους κρίσης μέσα στην όλη αμηχανία και την αναταραχή που έχουν μη βρίσκοντας διέξοδο και λόγω της καχυποψίας η θέλοντας να μην πούνε πουθενά το πρόβλημα τους δοκιμάζουν οι ίδιοι πολλές φορές κάποια αυτοθεραπεία.
Κατά κύριο λόγο πρόκειται για αλκοόλ και σε δεύτερο πλάνο αναλγητικά ή ηρεμιστικά.
Βέβαια το αλκοόλ που καταναλώνεται έχει μια κατασταλτική δράση και δίνει μια αίσθηση ησυχίας στους διαταραγμένους ψυχικά ασθενείς με την μεγάλη ένταση που τους κατέχει.
Το πέρας της δράσης όμως του αλκοόλ έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πρόβλημα αυτό της εξάρτησης από το ίδιο το αλκοόλ και κατά συνέπεια τα στερητικά συμπτώματα που φέρνει η διακοπή του.
Τότε ακριβώς επιχειρείται το δεύτερο βήμα αυτοθεραπείας όπου οι ασθενείς παράλληλα με το αλκοόλ κάνουν συνδυασμούς άλλων φαρμάκων ή ουσιών περιπλέκοντας ακόμη πολύ περισσότερο την όλη κατάσταση.
Όταν κανένας έχει να κάνει με τέτοιους ασθενείς καλό πριν από όλα να διευκρινίζει αν έχει επιχειρηθεί ήδη μια προσπάθεια «αυτοθεραπείας», τι ακριβώς είναι, πόσο καιρό διαρκεί και ποια είναι τα αποτελέσματά της. Όταν πιστοποιηθεί κάτι τέτοιο πρέπει αμέσως αυτή η θεραπεία σταδιακά να «αλλαχτεί» με νευροληπτικά φάρμακα έτσι ώστε να έρθει μια ουσιαστική καλυτέρευση και μια δυνατότητα επικοινωνίας με τον ασθενή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.