ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΨΥΧΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΈΛΛΗΝΕΣ
Ο λαός μας είχε σωστές τοποθετήσεις πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός της μέχρι τώρα επιβίωσης μας αλλά παρουσίαζε και άνισες συμπεριφορές.
Μία από αυτές είναι η κατάσταση της βουλιμίας που σαν κοινωνικό και ψυχιατρικό φαινόμενο είχε φθάσει την μέρα στην κορύφωση του.
Το «να έχω» και όχι «να είμαι» έχει παγιωθεί τόσο πολύ στις σύγχρονες κοινωνικές δομές που έχει γίνει πραγματικότητα. Πριν μόλις 30 χρόνια εστιακά φαινόμενα βουλιμίας ήταν περιεχόμενο θεατρικών έργων ή παραδείγματα αποφυγής. Σήμερα με πρωταγωνιστές τους διοικούντες είναι μαζικά λαϊκά γεγονότα. Εκ των πραγμάτων μια τέτοια βουλιμική τάση δεν μπορεί πλέον να συντηρηθεί.
Δεν μπορεί πλέον να συνεχισθεί για όλους διότι λείπουν πλέον τα λεφτά.
Το γεγονός αυτά αλλάζει την αγορά και πρέπει να βρεθούν πρότυπα αλλά ερεθισμού της βουλιμικής συμπεριφοράς που δεν κοστίζουν τόσο π.χ. πνευματικά.
Αυτά όμως έχουν απαξιωθεί. Δεν είναι «μόδα» πλέον και ξεχάσαμε και πως είναι.
Έτσι λοιπόν αναμένεται μια ψυχική σύγκρουση. Συνήθως αυτή η σύγκρουση οδηγεί στην ψύχωση. Και ψυχωτικά ευρεία συμπτώματα αντιλαμβανόμαστε πλέον κάθε μέρα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.