ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ.
Η θεωρία περί «ευάλωτου ασθενή» είναι πολύ δύσκολο να την δεχθεί ο ίδιος ο ασθενής κυρίως όταν είναι νέος.
Είναι αληθινά περίεργο και ιδιαίτερα δύσκολο να καταλάβει ότι ο ίδιος με τους συνομίληκους τους έχει μια διαφορετικότητα η οποία τον αναγκάζει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής προκειμένου να μην έχει προβλήματα.
Έτσι του είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δεχθεί οικιοθελώς μια «νοσηρότητα».
Αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να αντιμετωπισθεί θεραπευτικά. Ο Θεράπων πρέπει να εξηγήσει ότι το να είσαι ευάλωτος απέναντι σε κάποιες καταστάσεις της καθημερινότητας δεν αποτελεί ταυτόχρονα και ένα ιδιαίτερο σημείο νοσηρότητας. Περισσότερο πρόκειται για μια αυξημένη αυτοεπίγνωση από αυτή που χαρακτηρίζει μεγάλους καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες και από ανθρώπους που διαμορφώνουν ακόμη και το πνεύμα της εποχής.
Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί μια πιο καλή οργάνωση της ζωής και μια ας το πούμε «έξυπνη» με φαρμακευτική βοήθεια ψυχοθεραπευτική υποστήριξη. Αυτό βοηθάει ασθενείς σε ότι αφορά αυτή την ευαισθησία που παρουσιάζουνε να τροποποιήσουν την ζωή τους έτσι ώστε να αντέχουν την καθημερινότητα και να μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.