ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΜΙΑ ΜΟΔΑ.
Μέσα στις παρενέργειές τους είναι οι διαταραχές του μεταβολισμού και η πρόκληση συγχυτικών καταστάσεων.
Σε μια κοινωνία που αποτελείται κυρίως από υπέρβαρα άτομα τα οποία ρυθμίζουν την διατροφή τους και εν γένει την υπόσταση τους χωρίς ιατρική συμβουλή πάρα πολύ τακτικά για λόγους κοινωνικούς καταφεύγουνε σε «άγριες» μη μελετημένες και ιατρικά όχι κοντρολαρισμένες δίαιτες οι οποίες έχουνε πάρα πολύ τραγικές συνέπειες.
Κυρίως το επίπεδο των βιταμινών, η επιλογή των τροφών γίνεται με τέτοιο τρόπο ο οποίος δεν μπορεί να υποστηρίξει τον οργανισμό στην καθημερινή του ύπαρξη.
Ακριβώς αυτή η ανισορροπία βιταμινών και ηλεκτρολύτων φέρνει πάρα πολλές φορές δυσκολίες κυκλοφοριακές στο υπέρβαρο άτομο με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συμπτώματα συγχυτικά τα οποία βέβαια αδυνατεί το ίδιο να τα αποδώσει στην αιτία που είναι η διαιτητική διαταραχή.
Πολλές περιπτώσεις επίσης εμφανίζονται και ύστερα από γαστρικό by Pass ή επίθεση δακτυλίου που είναι μια πάρα πολύ συνηθισμένη επέμβαση τον τελευταίο καιρό.
Συνήθως όλες αυτές οι δίαιτες και οι μικρές ή μεγάλες επεμβάσεις γίνονται με μεγάλη προχειρότητα χωρίς έλεγχο της εν γένει μεταβολικής και εγκεφαλικής καταστάσεως τόσο πριν όσο και μετά από την επέμβασή τους.
Το αποτέλεσμα είναι έντονα συγχυτικά επεισόδια. Όταν λοιπόν έχουμε ένα τέτοιο ιστορικό θα πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση των βιταμινών στο αίμα η θειαμίνη κυρίως και οι ηλεκτρολύτες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.