ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΗΤΗ; ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΑΣ!

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ.
Η πλέον συνηθισμένη νευρολογική διαταραχή σε χρόνιο διαβήτη είναι η απώλεια της αισθητικότητας στα άκρα και κυρίως στα κάτω άκρα με την μορφή «σαν να φοράς κάλτσες».
Πρόκειται για την λεγόμενη διαβητική πολυνευροπάθεια.
Μια άλλη παραλλαγή της διαβητικής πολυνευροπάθειας είναι και το αδυνάτισμα των μυών στους μηρούς και η οξεία πολυνευροπάθεια με τρομερά άλγη στα πόδια (αξονική πολυνευροπάθεια).
Παραλλαγές αυτών των ασθενειών είναι όταν έχουμε την βλάβη ενός ή πολλών νεύρων (η μονονευρίτιδα) προσβολή κάποιων κρανιακών νεύρων (μονονευροπάθεια) η ακόμη και μπλοκάρισμα των νεύρων σε διάφορα «στενωπά» καναλιών π.χ. καρπιαίου σωλήνα.
Ο διαβήτης επίσης προσβάλλει και το αυτόνομο νευρικό σύστημα στο 30% περίπου των ασθενών. Είναι κύρια συμπτώματα από το αυτόνομο νευρικό; Πάνω από 5%. Πρόκειται για συμπτώματα όπως ορθοστατική υπόταση, ταχυκαρδία, εντερικές διαταραχές, διαβητική γαστροπάρεση και διάρροιες.
Γενικά όλα αυτά τα συμπτώματα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής πάντοτε όταν υπάρχει η παραμικρή ενόχληση από τον διαβήτη σε σχέση με τα νεύρα διότι η παραμέλησή τους έχει σαν επακόλουθο την ταχεία ανάπτυξή τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.