ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

ΣΕ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ
Η αντίληψη προκύπτει στον εγκέφαλο από ένα παιχνίδι βιοχημικών και ηλεκτροφυσιολογικών διαδικασιών. Μετά από ένα άγγιγμα πάνω στο δέρμα ή από μια χειραψία ή οποιοδήποτε άλλο μηχανικό ερεθισμό προκύπτει μια συχνότητα διεγέρσεων η οποία στο τέλος της προκαλεί ένα ηλεκτρικό ρεύμα που με την σειρά του διεγείρει συγκεκριμένα τμήματα του οργανισμού μέχρι το σημείο αυτό που λέμε νευρικές συνάψεις και νευρική σχισμή σε μια βιοηλεκτρική διαδικασία.
Αυτή η βιοηλεκτρική διαδικασία των συνάψεων δημιουργεί πατέντες ερεθισμού οι οποίες αυτόματα συγκρίνουνε τα πρότυπά τους με άλλα παρόμοια που είναι φυλαγμένα στην μνήμη του ανθρώπου και όταν φτάσουνε στον φλοιό του εγκεφάλου εκεί γίνεται συνείδηση ενός γεγονότος που έχουνε ζήσει ή δημιουργείται η προϋπόθεση για την παρουσίαση κάποιου καινούριου που πρόκειται να ζήσουν.
Η διαδικασία αυτή είναι πανομοιότυπη σε όλους τους ανθρώπους και έχει ως αποτέλεσμα λόγω της κοινής λειτουργίας να είναι αποδεκτή μεταξύ τους και σαν αποτέλεσμα του μέσου όρου εμφάνισης της βιολογικά να αναπαραγάγεται και να αποτελεί ένα στάνταρ της ζωής. Στις σχιζοφρενικές ψυχώσεις αυτός ο κύκλος διαταράσσεται κυρίως στην μεταφορά του βιοχημικού σήματος από τα μέσα του εγκεφάλου στο φλοιό όπου η αντίληψη σε σύγκριση με το πρότυπο που πέφτει στην μνήμη πηγαίνει σε άλλο κανάλι και δίνει μια άλλη απεικόνιση από αυτή που έχει ο εγκέφαλος καταγράψει σε προηγούμενους παρόμοιους ερεθισμούς.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα η οποία είναι άγνωστη και για τον ασθενή και για τον περίγυρο του όπως την μεταφέρει και αυτό γεννάει την σχιζοφρενική κρίση και την ψυχωτική διαταραχή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.