ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΚΩΜΑ

ΤΟ ΚΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΩΝ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
Οι διαταραχές του επιπέδου συνείδησης έχουνε πολλές παραμέτρους και μια μεγάλη κλιμάκωση σε ότι αφορά την συμπτωματολογία τους.
Για να το κατανοήσουμε καλύτερα αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι πριν φτάσουμε στο βαθύ κώμα που αποτελεί μια πλήρη διαταραχή της συνείδησης υπάρχουνε άλλες κλινικές καταστάσεις όπως η ελαφριά συγχυτική θόλωση, ο λήθαργος το κώμα και στο τέλος το βαθύ κώμα.
Στην ιατρική οι κλινικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν προκειμένου για να πιστοποιήσουν το επίπεδο της συνείδησης και της αντίληψης μια σκάλα η οποία είναι γνωστή σαν κλίμακα κώματος της Γλασκόβης. Εκεί περιγράφεται με σαφήνεια το επίπεδο της συνείδησης και του κώματος. Σε ότι αφορά αυτό κάθε αυτό το κώμα στην κλίμακα της Γλασκόβης βλέπουμε να περιγράφει τα εξής : ΚΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ, ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ.
Όπως βλέπουμε μετά από αυτόν τον σαφή ορισμό μπορούμε να ξεκινήσουμε και να βρούμε τα άλλα διάφορα στάδια που όπως αναφέραμε της θόλωσης, λήθαργου και κώματος.
Πάντως ακριβής προσδιορισμός πρέπει να γίνει σύντομα και χωρίς καθυστερήσεις για την περαιτέρω φροντίδα του ασθενή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.