ΕΥΑΛΩΤΑ ΣΕ ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΑ

ΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΣΕ ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης άνθρωπος είναι και ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ο 2ος της Βαβαρίας ο οποίος πολύ νωρίς αρρώστησε σε μια σχιζοφρενική ψύχωση που ούτε ο ίδιος την καταλάβαινε.
Στα πλαίσια αυτής της ψύχωσης το ευάλωτο αυτό άτομο κατόρθωσε να αναπτύξει μια τεράστια δημιουργικότητα, διακρινόμενη από ένα μεγάλο ταλέντο κοσμώντας την χώρα του με κτίρια, παραδόσεις και πνευματικά αγαθά.
Γενικά όλοι οι άνθρωποι έχουν την δική τους χαρακτηριστική μοναδικότητα και ετερικότητα αλλά κυρίως αυτό, είναι εμφανές σε ευάλωτα άτομα με τάση για ψυχώσεις.
Πρόκειται για άτομα με μια ιδιαίτερη ευαισθησία, απαλά αισθήματα, χαριτωμένα, διακρινόμενα κατά κύριο λόγο και από δημιουργία και από παραγωγικότητα.
Αυτά τα άτομα κινούνται σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ της κοινής συμπεριφοράς και της μεγάλης απόκλισης.
Μια ιδιαίτερη δραστηριότητα η οποία λέγεται «λανθάνουσα αναστολή» σε αυτά τα άτομα είναι οριακά, δηλαδή δέχονται πάρα πολλές ιδέες δεν περιορίζονται σε ένα αντικείμενο και είναι αναγκασμένα να χρησιμοποιήσουνε όλη τους την ευφυΐα προκειμένου να καλύψουνε όλα αυτά τα πράγματα που τους εμπνέουν.
Εκεί κάπου καμία φορά «χαλάει» ο μηχανισμός και προκαλούνται ψυχικές διαταραχές. Βέβαια αυτό χρειάζεται μια μεγαλύτερη ανάλυση και περισσότερη σπουδή προκειμένου να διαπιστώσουμε τα όρια αυτά.
Πάντως το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι ακριβώς τα ευάλωτα σε ψυχώσεις άτομα χαρακτηρίζονται από μια ευαισθησία η οποία τα οδηγεί στην ψυχική σύγκρουση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.