ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ALZHEIMER

Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ALZHEIMER ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Κατά κανόνα τα συμπτώματα του Alzheimer γίνονται σε προχωρημένη ηλικία αντιληπτά διότι αρχίζουμε με μικρή ένταση και αυξάνονται έντονα με την πρόοδο της ηλικίας. Κατά κύριο λόγο αυτό που υποδηλώνει μια ερχόμενη άνοια τύπου Alzheimer είναι η αδυναμία της μνήμης και κυρίως της πρόσφατης μνήμης καθώς επίσης και οι διαταραχές του γεωγραφικού προσανατολισμού.
Πολύ τακτικά όμως παρουσιάζονται και καταθλίψεις με έντονα αυξημένη διεγερσιμότητα και επιθετικότητα καθώς και συγχυτικά επεισόδια. Οι ανάγκες της καθημερινότητας πλέον δεν μπορούνε να υπερνικηθούν από τον ασθενή αλλά κατά κανόνα προσωπικότητα και κοινωνικές δραστηριότητες και ικανότητες στα αρχικά στάδια μένουν ως έχει.
Με την πρόοδο των χωρών και καθώς έχει πιστοποιηθεί πλέον η νόσος του Alzheimer αυξάνονται και οι διαταραχές της μνήμης.
Καταρχήν επηρεάζεται η πρόσφατη μνήμη αργότερα η παλιά και η βιογραφική μνήμη. Εμφανίζονται παράλληλα και διαταραχές του λόγου και της ομιλίας καθώς και της συμπεριφοράς και της προσωπικότητας. Σε πάρα πολύ προχωρημένα στάδια ελαττώνονται όλες οι γνωστικές λειτουργίες έρχεται πλήρη απώλεια της μνήμης και αδυναμία επικοινωνίας μέχρι πλήρη διακοπή των κοινωνικών σχέσεων.
Μια ακράτεια κάθε είδους μορφής και απώλεια προσωπικής φροντίδας είναι από τα τελευταία συμπτώματα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.