ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ: ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΑΣ ΝΑΙΜ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΓΛΟΥ, Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ «ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ», ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ.Ο νεαρός ακόμη 43 ετών και ύψους 1,50cm παγκόσμιος πρωταθλητής και τρεις φορές ολυμπιονίκης Σουλεϊμάνογλου είχε και στο παρελθόν παρόμοια επεισόδια δυσλειτουργίας του οργανισμού και τακτικής εισαγωγής στο νοσοκομείο.
Ο μικροσκοπικός στο «Δέμας», αλλά, τεράστιος σε αθλητικές ικανότητες Σουλεϊμάνογλου πέρασε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη καριέρα, σε ότι αφορά σωματική καταπόνηση, με στόχο μεγάλες επιδόσεις σαν αθλητής.
Βέβαια, η κοινωνική ανταμοιβή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, καθώς και οι χρηματικές απολαβές.
Ο Σουλεϊμάνογλου λατρεύεται και τιμάται στην γειτονική Τουρκία σαν θεός και η κλονισμένη του υγεία είναι πλέον θέμα εθνικής θλίψης. Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι προϊόν μιας κατάχρησης και υπέρβασης εις βάρος της υγείας πάρα πολλά χρόνια.
Πέρα από αυτό, υπήρχαν πάντοτε φήμες και μάλιστα μια φορά σαφής εντόπιση για χρήση αναβολικών. Η σημερινή κατάσταση με την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων ύστερα από λοίμωξη δείχνει μια εγκεφαλική δυσλειτουργία, που ασφαλώς έχει την βάση της σε όλα αυτά τα επιμέρους στοιχεία.
Βέβαια, από ιατρικής άποψης το όλο θέμα ενδιαφέρει σαν εξέλιξη και όχι σαν κουτσομπολιό. Άσχετα με το τι είναι νόμιμο ή παράνομο, αυτό που μετράει είναι η υγεία του ανθρώπου.
Έτσι, στην περίπτωση Σουλεϊμάνογλου εμπεριέχεται το δίδαγμα ότι αθλητές, αλλά, και απλοί άνθρωποι, που καταπονούν το κορμί τους και την ψυχή τους με σωματικές και φαρμακευτικές υπερβάσεις, πρέπει να είναι σε συνεχή ιατρικό έλεγχο και μετά την απόσυρσή τους.
Εάν δεν γίνεται αυτό, τότε οι συνέπειες είναι πολύ συχνά ακαριαίες και ακραία δυσάρεστες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.