ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΤΑΣΗΣ;


ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ.
Ο διάχυτος αμβλύς γύρω από το κεφάλι, σαν μέγκενη, πονοκέφαλος, που αυξάνεται με το θόρυβο, το στρες, το έντονο φως είναι κάτι συνηθισμένο και ακίνδυνο όταν παρουσιάζεται για κάποιες στιγμές αραιά και που το απόγευμα. Αρχίζει, όμως, να γίνεται πρόβλημα, όταν με την πάροδο του χρόνου αυξάνει σε ένταση και συχνότητα.
Ο πονοκέφαλος τάσης είναι ένας «εκπαιδευτικός» πονοκέφαλος. Ρυθμίζει κυριολεκτικά τον τρόπο ζωής και την εγκεφαλική λειτουργία του ασθενούς.
1) προκαλεί ήπιο ως βαρύ εθισμό σε παυσίπονα
2) δημιουργεί πανικούς με τις συχνές εμφανίσεις του
3) εμποδίζει την ομαλή εργασία
4) αναστατώνει τις κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις
5) δημιουργεί ένα μόνιμο συναίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης και μόνιμης απαξίωσης.
Γενικά, είναι ένας παράγοντας συνεχούς ενόχλησης και διαταραχής του ομαλού τρόπου ζωής. Ο πονοκέφαλος τάσης, που αρχίζει την εμφάνισή του από νεαρή ηλικία, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και με συνεχή ιατρική παρακολούθηση.
Βέβαια, οι άνθρωποι συνηθίζουν στους συνεχείς ενοχλητικούς παράγοντες της ζωής τους και αμελούν συχνά την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι οι πονοκέφαλοι τάσης δρουν αθροιστικά. Όταν, λοιπόν, κανείς αποφασίζει να τους αντιμετωπίσει, γιατί «δεν πάει άλλο», τότε αντιμετωπίζει το επίκαιρο αθροισμένο πρόβλημα της ημέρας και όχι της ενοχλήσεις της εκκίνησης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.