ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ: Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΛΙΓΓΟΣ


ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ «ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ» ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΑ ΤΟΝ ΙΛΙΓΓΟ.
Ο ίλιγγος με το αίσθημα ναυτίας, την αστάθεια και τα σφυρίγματα στο αυτί χαρακτηρίζεται πολύ τακτικά από τους γιατρούς σαν «κοχλιακή νευρίτιδα». Δηλαδή, σαν μια λοιμώδη διαταραχή του κοχλιακού νεύρου στον λαβύρινθο του αυτιού.
Στην μέχρι τώρα, σχεδόν παγκόσμιας αποδοχής, υπόθεση οι Κορεάτες επιστήμονες δίνουν μια ακόμη εξήγηση με ιδιαίτερη θεραπευτική σημασία. Οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιας μορφής ιλίγγου συνήθως αποτελούν αποφρακτικά μικροεμφράγματα στην περιοχή που φροντίζει η οπίσθια κάτω παρεγκεφαλιδική αρτηρία.
Πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του εγκεφάλου, που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, όταν προσβληθεί, διότι οι βλάβες σε αυτό το σημείο δρουν αθροιστικά, επειδή η αιμάτωση της περιοχής είναι φτωχή σε παροχή.
Συνεπώς, σε κάθε επεισόδιο ισχυρού ιλίγγου πρέπει να εξετάζουμε τον παθόντα με όλα τα μέσα που έχουμε εκ νέου και να λαμβάνουμε άμεσα όλες τις ιατρικές (θεραπευτικές) προφυλάξεις, προκειμένου να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εξελίξεις.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.