Η ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΞΥ ΔΙΑΞΙΦΙΣΤΙΚΟ ΑΛΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΟΓΚΟΥ Ή ΔΥΣΠΛΑΣΙΑΣ Ή ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΜΩΣ, Η ΑΙΤΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΗ.
Η χειρουργική αντιμετώπιση της αγνώστου αιτιολογίας νευραλγίας του τριδύμου μέσω μιας μικροαγγειακής αποσυμπίεσης είναι η τελευταία «θεραπευτική ελπίδα». Είναι ένα «κορώνα-γράμματα» για τον απελπισμένο ασθενή και το θεραπευτικό «αδιέξοδο» του γιατρού.
Η χειρουργική επέμβαση ξεκινά με μια κρανιοτομή πίσω από το αυτί (δες εικόνα) και προκαλεί τοπικά μια διεύρυνση στην περιοχή (γεφυροπαρεγκεφαλιδική γωνία), ελευθερώνοντας την ρίζα του τριδύμου στην περιοχή αυτή από την πίεση των πολλές φορές διευρυμένων αγγείων.
Ο διαχωρισμός των σχηματισμών, όμως, αυτών ισχυροποιείται με την τοποθέτηση ενός σπογγώδους μη απορροφούντος υλικού, που λειτουργεί σαν «αμορτισέρ» ανάμεσα στα δύο.
Με την τεχνική αυτή αποφεύγονται οι διατομές και οι επώδυνες συνέπειες τους. Εκείνο, όμως, που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι το ποσό της θνησιμότητας, 1-3%, και των διαφόρων επιπλοκών έως 4%.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.