ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΤΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
Ο ψυχολογικός ρεαλισμός είναι αυτό που ανοίγει την πόρτα του ψυχισμού μας, προκειμένου να περάσουν προτάσεις ή υποσχέσεις. Ο λόγος είναι απλός. Οποιοδήποτε σενάριο, ακόμα και εξαιρετικής ποιότητας, όσο γλαφυρά και να μας το διηγηθούν, δεν γίνεται δεκτό, εάν δεν το υποστηρίζει ο ψυχολογικός μας ρεαλισμός.
Προϋπόθεση για να λειτουργήσει θετικά ο ψυχολογικός μας ρεαλισμός, είναι να μπορούμε ή να θέλουμε να ταυτιστούμε, εδώ με τον πολιτικό αφηγητή, εξολοκλήρου ή έστω, εν μέρει.
Για να λειτουργήσει αυτό, χρειάζεται να έχουμε εισπράξει θετικά παρόμοιες εντυπώσεις, τόσο από το πρόσωπο, όσο και από τον μύθο που εξηγεί.
Μέχρι σήμερα στην πολιτική το σύστημα αυτό λειτουργούσε καλά. Στο μακρινό παρελθόν, όπου υπήρχε η διήγηση, όχι όμως η άμεση επαφή με το πολιτικό πρόσωπο, ακόμη καλύτερα.
Στις μέρες μας, που η εικόνα και κατά συνέπεια το παρόν και παρελθόν κάθε πολιτικού είναι οικείο, παράλληλα δε όλα λειτουργούν με το μέτρο «εάν εγώ ήμουν εσύ». Ο ψυχολογικός ρεαλισμός του καθενός έχει γίνει πολύ οξύς βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά, προκειμένου να δεχθεί κάτι.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.