ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Στο Μεξικό εδώ και χρόνια από την εποχή των Ίνκας υπάρχει μια παράδοση με βάση την οποία εξελίσσεται μια ιδιότυπη φαρμακολογία και βοτανολογία. Ανάλογα με τους πληθυσμούς, υπάρχουν και παραδόσεις για χρήση του ενός ή του άλλου είδους φαρμάκου, που κατά κανόνα χρησιμοποιούνται και σαν αφέψημα, σαν διεγερτικά ή πολλές φορές και ηρεμιστικά.
Βέβαια, οι δόσεις στους τοπικούς πληθυσμούς και η τροπολογία της δοσολογίας είναι γνωστή και ανάλογα με το πώς το χρησιμοποιούνε, με βρώση ή με πόση, είναι και η ρύθμιση των αναλογιών.
Στους Ευρωπαίους αυτά εδώ φτάνουν σαν αφεψήματα με διάφορους τρόπους, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες οδηγίες και πάρα πολύ τακτικά συμβαίνει να έχουν παρενέργειες και επεισόδια.
Το γνωστό σαν Salvia Divinorum βότανο περιέχει σαλβινορίνη Α, μια ουσία που μέχρι πριν 20 χρόνια δεν είχε ανακαλυφθεί είτε σαν διεγερτικό, αισθησιακό ναρκωτικό είτε σαν παραλυτικό φυτό. Δεν περιέχει αλκανοειδεί, ούτε σχετίζεται με κάποια ψυχογενή ουσία.
Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι δεν προκαλεί εθισμό.
Η σαλβινορίνη Α πωλείται τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική ελεύθερα, σαν παράγωγο του τσαγιού και προκαλεί λόγω της δράσης της στον υποθάλαμο καμιά φορά έντονες ψυχοτρόπες αντιδράσεις με την έννοια της υπερκινητικότητας, της εγρήγορσης, της ευφορίας.
Πρέπει για αυτόν τον λόγο να γίνεται πάντα με προσοχή και όταν καμιά φορά υποψιαστεί κάποιος χρήστης ότι έχει κάνει υπερβολές, τότε καλό είναι να εξεταστεί κάνοντας ένα εγκεφαλογράφημα, μήπως τον έχει ταράξει η συγκεκριμένη ουσία.

3 Comments:

  1. Ανώνυμος σχολίασε...
    "Προκαλεί λόγω της δράσης της στον υποθάλαμο καμιά φορά έντονες ψυχοτρόπες αντιδράσεις με την έννοια της υπερκινητικότητας, της εγρήγορσης, της ευφορίας."

    ΛΑΘΟΣ, η Salvia απο προσωπική εμπειρία σε καμιά περίπτωση δεν προκαλεί τα παραπάνω, εκτός απο μια πολύ ελαφριά ευφορία για ΛΙΓΑ λεπτά.
    Για περίπου 5-10 λεπτά ο χρήστης αποσυνδέεται ΠΛΗΡΩΣ απο την παρούσα διάσταση/πραγματικότητα και μεταφέρεται ψυχικά σε μια ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ πολύ περίεργη πραγματικότητα. Η αντίληψη του που βρίσκεσαι χάνεται πλήρως! Νιώθεις το σώμα σου ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε πολλά διαφορετικά μέρη, η πραγματικά νιώθεις ότι είσαι κάποιο αντικείμενο έχοντας την αίσθηση πως έχει εγκλωβιστεί εκεί για πάντα... ευτυχώς όλα αυτά διαρκούνε μόνο λίγα λεπτά.
    okuperro σχολίασε...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    Luminous σχολίασε...
    Γιατρέ, η επιστήμη των ψυχοδηλωτικών και οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτά (συνάδελφοί σας), ακμάζει στις μέρες μας και (ευτυχώς/επιτυχώς) βοηθά να ξεσκεπαστούν πολλές αναλήθειες σχετικά με τα ψηχοδηλωτικά/ενθεογενή/εθνοβότανα κ.α. που έντονα στην Ελλάδα έχουν αμαυρωθεί και «τσουβαλοποιηθεί» σε ένα ομιχλώδη όρο «ναρκωτικά».

    Προλάβετε το τρένο και γίνετε υπεύθυνος φορέας πραγματικής και ουσιαστικής γνώσης.

    Φιλικά ~

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.