Πριν από 4.000.000 χρόνια, κατά τους ανθρωπολόγους, άρχισε ο εξελισσόμενος άνθρωπος να κατασκευάζει τα πρώτα ασύμμετρα εργαλεία. 2.000.000 χρόνια χρειάστηκε για να τους δώσει συμμετρικά λειτουργικό σχήμα, έτσι που να ανταποκρίνονται στην καθημερινότητά του.
Μετά την περίοδο αυτή προέκυψε η συλλογική εργασία, όπου ο ένας μιμούμενος τον άλλο προχώρησε στην περαιτέρω κατασκευή. Πλέον, η επικοινωνία άρχισε να γίνεται με γκριμάτσες και κραυγές. Η κίνηση και οι φθόγγοι έγιναν έτσι η απαρχή της ανθρώπινης γλώσσας.
Ταυτόχρονα, περίπου 300.000 χρόνια πριν, δημιουργείται μια γλωσσική επικοινωνία που έχει ένα νοητικό «λεξικό» με παρελθόν και αυτό ευρύνει τη συνεννόηση. Περίπου 75.000 χρόνια πριν αρχίζουν οι κραυγές και τα φωνήματα να δίνουν νόημα σε σχήμα προτάσεων.
Έρευνες στις νοτιοαφρικανικές σπηλιές ανασύρουν κελύφη μυδιών κατασκευασμένα σε «κρεμαστάρια» και σχήματα στα πετρώματα, που δείχνουν την εξέλιξη της γλώσσας.
Αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι μόνο η εξέλιξη, αλλά, και ο χρόνος. Επιστημονικοί ισχυρισμοί φέρουν τα τελευταία δέκα χρόνια να έχει γίνει διπλάσια η εξέλιξη της γνώσης από τα προηγούμενα 4.000.000 χρόνια, που χρειάστηκε ο άνθρωπος για να μπορεί να αρθρώνει το λόγο του.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.