ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΨΥΧΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ (ΑΜΟΚ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ. ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΡΕΜΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Ένας 17χρονος σε αμόκ πριν από μερικούς μήνες σκότωσε 13 ανθρώπους και μετά αυτοκτόνησε με ένα πυροβολισμό στο μέτωπο. Στο μεσοδιάστημα των πυροβολισμών, σε ένα φωτεινό διάλειμμα της ταραγμένης του σκέψης και ενώ είχε εγκλωβιστεί από τους αστυνομικούς, άφησε το όπλο του κάτω και άρχισε να συνδιαλέγεται με αυτούς.
Εκεί προφανώς λόγω της απειρίας ή έλλειψης ψυχολογικής εκπαίδευσης των αστυνομικών, έγινε το κακό. Ένας εκ των αστυνομικών σε κρίση υπερβάλλοντος ζήλου όρμησε προς το δράστη με πρόθεση να τον ακινητοποιήσει, ενώ αυτός του παρήγγειλε να μείνει ακίνητος. Η ορμή του αστυνομικού επανέφερε την ακραία εγρήγορση του αμόκ στο δράστη, που σήκωσε ξανά το όπλο και συνέχισε το μακελειό.
Παραβιάστηκε, έτσι, ο κανόνας της δράσης με πλήρη ηρεμία και έγινε το κακό. Στο αμόκ όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να γίνονται από ειδικούς με ηρεμία και μεγάλη ταχύτητα. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε θύματα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.