ΈΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ Β-ΑΝΑΣΤΟΛΕΩΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.</span>
Οι β-αναστολείς είναι ευρέως χρησιμοποιημένα φάρμακα για πολλές παθήσεις για ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Έτσι, όταν θέλει κανείς να ερευνήσει τα αποτελέσματά τους, βρίσκει αρκετό υλικό τόσο για έρευνα προ της λήψης των β-αναστολέων, όσο και για έρευνα μετά τη λήψη τους.
Με την σκέψη ότι τα φάρμακα αυτά έχουν ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό συμπαθητικολυτικό αποτέλεσμα, είναι αναμενόμενο ότι η χρήση τους θα έχει μια ευεργετική δράση σε άνοιες και εγκεφαλικά.
Και πράγματι, τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης αμερικάνικης έρευνας που έγινε σε τρεις ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο πιστοποίησαν την ευεργετική δράση των β-αναστολέων στις περιπτώσεις κλινικής έκφρασης της βαρύτητας του εγκεφαλικού επεισοδίου, σε ασθενείς που έπαιρναν ή πήραν αυτή την αγωγή μετά το επεισόδιο.
Έτσι, λοιπόν, πιστοποιείται η εγκεφαλοπροστατευτική δράση των β-αναστολέων για τις περιπτώσεις αυτές και τους καθιερώνει στην σειρά των ειδικών φαρμάκων για εγκεφαλικά επεισόδια και άνοιες εγκεφαλικής αιτιολογίας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.