ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ.
Το Βρετανικό Ινστιτούτο της Γλασκόβης χρόνια τώρα οργανώνει έρευνες προκειμένου να βρει απάντηση στο επιστημονικό ερώτημα της αφρικάνικης υπεροχής στις αποδόσεις μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.
Θεωρώντας ότι η απάντηση θα λύσει πολλά ιατρικά προβλήματα, οι επιστήμονες ενός ειδικού κέντρου, του International Centre for East African Running Science, με στόχο να βρουν απάντηση σε όλα αυτά τα καυτά ερωτήματα, ανέλυσαν το γενετικό υλικό 400 κορυφαίων δυτικοαφρικανών αθλητών των δρόμων. Μάλιστα, εξέτασαν και μία ειδική πρωτεΐνη, την ACTN3, που θεωρείται ειδική για το προνόμιο της ταχύτητας στους δρόμους αυτούς.
Στις συγκρίσεις που έγιναν κατόπιν, προκειμένου να βρουν κάποια διαφορά που θα υποδείκνυε ένα γενετικό προνόμιο στους υπερ-πρωταθλητές σε σχέση με τους κοινούς θνητούς, δεν προέκυψε τίποτε αξιόλογο.
Το μόνο κοινό που βρέθηκε σε όλους τους αθλητές και δεν βρέθηκε στον μέσο πληθυσμό ήταν το περιβάλλον και το γεγονός ότι οι αθλητές από την παιδική τους ηλικία μέχρι και την εξέτασή τους έπρεπε καθημερινά για διάφορες υποχρεώσεις να διατρέχουν με τα πόδια τεράστιες αποστάσεις.
Άρα, ήταν η προπόνηση που έκανε τη διαφορά και όχι τα γονίδια.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.