Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΟΝ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
Όπως αναφέρουν ιατρικές έρευνες από την Κίνα, το ποσοστό των «εγχειρήσεων ομορφιάς» έχει ανέβει τους τελευταίους μήνες κατά 40%. Οι Κινέζοι επιστήμονες αναφέρουν ότι το εν λόγω περιστατικό έχει μεν τη ρίζα του στα δυτικά «ιδεώδη» ωραίας εμφάνισης, αλλά, παράλληλα σε αυτή την πολυπληθή γωνιά του πλανήτη φαίνεται ότι ομορφιά είναι και ένα ουσιαστικό προτέρημα – εργαλείο στην ανεύρεση εργασίας.
Όπως δείχνουν οι εκεί παρατηρήσεις οι εργοδότες προκειμένου να ρυθμίσουν τα εργασιακά τους προβλήματα, απαιτούν από τους υποψήφιους υπαλλήλους ασχέτως φύλου και μια ωραία εμφάνιση. Έτσι, όμορφο πρόσωπο, ύψος, ιδανικό βάρος, καμπύλες στη σωστή θέση μετατρέπονται σε εργασιακά προσόντα.
Το αποτέλεσμα αυτής της νέας τάσης είναι ότι οι γυναίκες σχεδόν σε πανικό διορθώνουν μάτια και μύτες και οι άντρες ζητούν να αυξήσουν το ύψος τους. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα επώδυνο, διότι πέραν των άλλων πρέπει να προηγηθούν πολλαπλά κατάγματα και στα δύο πόδια και μετά με την προσθήκη ειδικών ναρθήκων για μεγάλο χρονικό διάστημα περιμένουν να αυξηθεί το ύψος τους αρκετά εκατοστά. Πρόκειται για μια φυσική και ψυχική ταλαιπωρία πάρα πολύ μεγάλη, η οποία βέβαια σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχει και ιατρικές συνέπειες ή παρενέργειες.
Παρόλα αυτά, το 50% και πάνω των ανδρών θεωρούν την ταλαιπωρία της εγχείρησης απαραίτητη για το μετέπειτα εργασιακό τους μέλλον.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.