ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΑΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 2% ΈΩΣ 3% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ 30%.
Όπως λένε οι εφημερίδες, η πιο ισχυρή ιατρική επιχείρηση εισηγμένη στο χρηματιστήριο είναι το Ιατρικό Κέντρο, το οποίο δηλώνει αύξηση της δουλειάς και μείωση των εσόδων.
Βέβαια, αυτό σαν είδηση είναι αμιγώς οικονομικού χαρακτήρα και ενδιαφέρει μόνο τους παίχτες του χρηματιστηρίου ή τους παράγοντες της αγοράς. Είναι, όμως, και μια χαρακτηριστική πληροφορία για τον κάθε ασθενή, διότι μιλάμε για το καλύτερα εξοπλισμένο ιδιωτικό νοσοκομείο της χώρας.
Το ότι τα κέρδη μιας τέτοιας επιχείρησης μειώνονται, ενώ αυξάνεται ο τζίρος, είναι ένας δείκτης ποιότητας σε σαφή κατεύθυνση.
Δηλαδή, ή μειώθηκε το κοστολόγιο για προσέλευση μεγαλύτερης ιατρικής πελατείας ή έπεσαν τα κέρδη λόγω αύξησης των αναλωσίμων, χωρίς ανάλογη αύξηση των αμοιβών.
Όπως και να έχει το θέμα, για όλο τον κύκλο τον ιατρικών παροχών αυτό είναι ένα δυσάρεστο σημάδι, τόσο για τους γιατρούς που ζουν από αυτές τις παροχές, όσο και για κάποιους ασθενείς, που εξυπηρετούνται από αυτές.
Εδώ πέρα μάλλον θα πρέπει να εξαιρεθεί και η περίπτωση της εξομοίωσης των παροχών προς τα κάτω, γιατί μιλάμε για το καλύτερα εξοπλισμένο και πιο πλούσιο νοσοκομείο της χώρας.
Λογικά, σε περίπτωση που θα συνεχιστεί αυτό με πτώση αυτού του δείκτη που αναφέραμε, τότε περιορίζονται και οι παροχές υψηλής ιατρικής στάθμης για τον καθένα. Δηλαδή, μένει η αναζήτηση μόνο πλέον στο εξωτερικό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.