ΝΕΥΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ


Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΗΣ. ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ DNA ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
Ο Βρετανός Σον Χόντσον κατηγορήθηκε ένοχος το 1982 για το φόνο μιας 22χρονης σερβιτόρας. Στο δικαστήριο προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να υποστηρίξει την αθωότητά του, δεν τα κατάφερε, κατά την κρίση των δικαστών. Βρέθηκε ένοχος, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε μακροχρόνια φυλάκιση.
Την φυλάκιση, βέβαια, την εξέτισε για 27 και πλέον χρόνια ο Χόντσον, ώσπου το εφετείο, από όπου φαίνεται και να βγαίνει ο κατηγορούμενος στην φωτογραφία, μετά από εκτεταμένες βιολογικές έρευνες -σε ότι αφορά το DNA- πείστηκε, αφού πιστοποιήθηκε και αυτό εδώ το γεγονός, ότι δεν είναι ο δολοφόνος και τον αθώωσε για τον θάνατο της 22χρονης σερβιτόρας.
Βέβαια, το 1982, που είχε γίνει ο φόνος, δεν υπήρχαν οι εξετάσεις, προκειμένου να βοηθήσουν από τότε στην αθώωση του κατηγορούμενου και να μην προκύψει η απώλεια της ζωής του μέσα σε ένα κελί.
Μένει το δίλημμα, αν πρέπει κανείς να επαινέσει τους Βρετανούς δικαστές, που τον αθώωσαν τώρα ή να τους ψέξει, που με πλημμελή στοιχεία και ελαφρά τη καρδία τον καταδίκασαν τότε.
Βέβαια, αυτό είναι ένα ρητορικό ερώτημα, που άλλωστε οι αποφάσεις της δικαιοσύνης -όπως έχουμε αποφασίσει όλοι οι άνθρωποι- που συμμετέχουν στο κοινωνικό μας σύστημα δεν κριτικάρονται.
Τουλάχιστον ας ζήσει ο απευλεθερωθείς κρατούμενος χαρούμενα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του που του μείνανε.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.