ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΓΕΙΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΩΩΔΕΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Πρόκειται για ένα απόλυτα καινούριο κεφάλαιο μιας πανάρχαιας καθημερινότητας, παιγμένο με νέα μέσα. Είναι το κεφάλαιο του ενστίκτου της επιβεβαίωσης μέσω της πάλης, της αυτοσυντήρησης στη σύγκρουση του ατόμου με την παντοδύναμη φύση.
Αλλιώς το παιχνίδι λέγεται απλά «γύρος του κόσμου με πανιά» και αφορά 25.000 ναυτικά μίλια σε ένα φανταστικό κύκλο, που αρχίζει σε μία μικρή γαλλική πόλη, το Sample de All στη νότια Γαλλία και αφού γίνει η διαδρομή των μιλίων που είπαμε, κάνοντας ένα γύρο της μισής Ευρώπης και της Ανταρκτικής, έρχεται η επιστροφή στο ίδιο λιμάνι.
Στον αγώνα που γίνεται ετησίως λαμβάνουν μέρος μερικές ομάδες ιστιοπλόων, οι οποίοι πρέπει να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δοκιμασία, χωρίς καμία τεχνική ή ψηφιακή βοήθεια και χωρίς καμία άλλη τεχνική υποστήριξη.
Όποιος παρακάμψει τους κανόνες, αποκλείεται από τον αγώνα. Έτσι, φέτος από τους 30 που έλαβαν μέρος στις 9 Νοεμβρίου, οι 19 έχουν αποκλειστεί. Το ευχάριστο για την περίπτωση είναι ότι ζουν όλοι.
Πρόκειται για έναν αγώνα παλιό όσο ο κόσμος. Ο μοναχικός άνθρωπος ενάντια στη δύναμη της φύσης πρόκειται, για την ανατροπή και την υπέρβαση του ιδίου του οργανισμού του να κυριαρχήσει πάνω στην πείνα, την αϋπνία, την υπερκόπωση, το φόβο.
Στη μοναχική θάλασσα με τεράστια προσπάθεια για ένα νέο ορισμό των ανθρωπίνων δυνατοτήτων και την ελπίδα της επιστροφής. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, άξιο να παρατηρηθεί από όλους εμάς, που πλέον τέτοια θέματα ζούμε μόνο από την ασφάλεια του καναπέ.
Ίσως πρέπει να φανταζόμαστε καμία φορά και τον εαυτό μας σε τέτοιες διαδικασίες, προκειμένου να ξυπνούν μέσα μας κάποια ένστικτα που ξυπνούν μέσα μας τη ζωή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.