ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Έχει παρατηρηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι γενικά τα καρκινοπαθή κύτταρα είναι ευαίσθητα σε ότι αφορά την ακτινοβολία. Η παρατήρηση αυτή οδήγησε σε μια προσεκτικότερη ανάλυση για την εξήγηση του γεγονότος και βρέθηκε ότι οι διαταραχές στην περιεκτικότητα σακχάρου των κυττάρων είναι αυτές που ρυθμίζουν και την αντίσταση, όσον αφορά τα καρκινικά κύτταρα απέναντι στην νεοπλασία.
Γερμανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαϊδεμβέργης συγκεντρώθηκαν πάνω σε αυτό το γεγονός και μετά από πολλές έρευνες εντόπισαν ένα γονίδιο το οποίο έχει τα αρχικά ΤΚΤL1, το οποίο είναι υπεύθυνο για την δραστηριοποίηση αυτού του γονιδίου. Καθ’ όλη την διάρκεια που δραστηριοποιείται αυτό, αυξάνεται και ο καρκίνος.
Σε περιπτώσεις που έχουμε μπλοκάρισμα αυτού του γονιδίου, άρα λιγότερη διακίνηση του σακχάρου και της αντίστασής του εντός των κυττάρων, τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα τόσο στην χημειοθεραπεία, όσο και στην ακτινοβολία.
Αυτή η όντως αξιόλογη παρατήρηση έδωσε αφορμή στους ερευνητές, σε συνεννόηση με τα ανάλογα ινστιτούτα των φαρμακοβιομηχανιών, να αναπτύξουν ένα νέο φάρμακο το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μπλοκάρει το ΤΚΤL1.
Εάν πραγματικά ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στην αντικαρκινική θεραπεία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.