ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ.
Εδώ και κάποιους μήνες στην κεντρική Ευρώπη σε φάρμες με ζώα αρχίζουν τα βοοειδή να πεθαίνουν σωρηδόν. Πριν καταλήξουν εκεί τα ζώα, παρουσιάζουν έναν «ματωμένο ιδρώτα», που έρχεται μετά από επιβάρυνση. Κατόπιν αυτών, μια ραγδαία εξέλιξη με πυρετική διάθεση και θάνατος.
Όλα αυτά οδηγούν στην σκέψη ότι υπάρχει κάποια αναταραχή, σε ότι αφορά το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων, πράγμα που εξετάζεται από τους κτηνιάτρους και από τις ανάλογες υπηρεσίες, τουλάχιστον στην Γερμανία, έντονα.
Μέχρι τώρα αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποφανθεί ότι ναι μεν πρόκειται για κάποια ασθένεια, η οποία πρέπει να μελετηθεί, αλλά, είναι της γνώμης ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, συνεπώς το κρέας αυτών των ζώων είναι «σίγουρο».
Η υγειονομική υπηρεσία, όμως, και το κτηνιατρικό τμήμα της Νομαρχίας στο Αμβούργο, ψάχνοντας βρήκε ότι όλα αυτά τα ζώα, τα οποία πέθαναν και παρουσίαζαν αιμορραγική διάθεση, έχουν ήδη εμβολιαστεί εναντίον του ιού της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Και επειδή ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος, σκέφτονται μήπως αυτό έχει σχέση και με το εν λόγο εμβόλιο.
Βέβαια, η σκέψη τους προσκρούει σε αντιστάσεις, αλλά παραδεκτό είναι πως όλα αυτά παρουσιάστηκαν μετά το εμβόλιο. Συνεπώς, και να μην έχει άμεση, συνεπώς έχει έμμεση επίδραση αυτό.
Ας περιμένουμε, οι έρευνες θα δείξουν. Μέχρι τότε βέβαια θα συνεχίσουμε να τρώμε βοδινό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.