Ο ΔΡ. ΘΑΝΑΤΟΣ (ΑΡΙΜΠΕΡΤ ΧΑΙΜ) ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, ΖΟΥΣΕ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ. 16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Οι ασθενείς με έντονες και επιθετικές διαταραχές της προσωπικότητας, καθώς επίσης και αντικοινωνική συμπεριφορά, πάντοτε κρύβουν καλά αυτή την πλευρά του χαρακτήρα τους και παρουσιάζουν εξωτερικά ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.
Ο Χάιμ πριν αποδράσει το 1960 από τη Γερμανία, ενώ αναζητείτο ακόμη ως μέγιστος εγκληματίας πολέμου από το Ισραήλ, ασκούσε το επάγγελμα του γυναικολόγου. Μόλις κατάλαβε τον κίνδυνο της σύλληψης, ο Δρ. Θάνατος των γερμανικών στρατοπέδων μέσω Ισπανίας και Μαρόκου βρίσκει καταφύγιο στην Αίγυπτο, όπου τότε οι Ισραηλινοί υπηρέτες δεν είχαν πρόσβαση να τον βρουν και αποκομμένος από κάθε εξωτερική επαφή για να μην αφήνει ίχνη.
Επίσης, χαρακτηριστικό αυτού του είδους της ψυχοπάθειας ήταν πως ζούσε με αραβικό όνομα και απόλυτα αιγυπτιακό στυλ ζωής, απολύτως προσαρμοσμένο στις εκεί συνήθειες του Καΐρου. Απέφευγε κάθε είδους επαφή με πρώην συντρόφους του ή άλλους Γερμανούς καταζητούμενους.
16 χρόνια μετά το θάνατό του, από ένα τυχαίο γεγονός, ανακαλύφθηκαν στο Κάιρο τα στοιχεία που πιστοποιούν την ταυτότητά του, τα οποία ένα γερμανικό κανάλι έφερε στο φως της δημοσιότητας.
Η περίπτωση του Χάιμ δείχνει την τυπική συμπτωματολογία διαταραχής προσωπικότητας με εγκληματική, επιθετική και αντικοινωνική συμπεριφορά. Αξίζει κανείς να τα παρακολουθεί για να επιβεβαιώσει τους κανόνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η ιστορία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.