Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
Η Ελλάδα μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία είναι ουσιαστικά σε καθεστώς κοινοτικής επιτήρησης, καθώς περνάει τη διετία παραμονής σε έλλειμμα άνω του 3%, που θα ανέβει μαζί με τον κυβερνητικό πανικό στα επόμενα έτη.
Ο άλλος λόγος του πανικού είναι ότι θα έχουμε μία καθίζηση της ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας και φορολογίας και κυρίως, της λαϊκής δυσαρέσκειας και «μουρμούρας».
Ο πανικός θα φέρει και άλλον πανικό στον υπουργό, που ψάχνει συνεχώς για δανεικά, και ίσως σαν συναίσθημα δεν μείνει μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά μεταδοθεί και σε άλλους συναδέλφους του και κυρίως, στον προϊστάμενό του.
Το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετη υπόθεση. Η τηλεόραση επαληθεύει στο ακέραιο το «μία εικόνα, χίλιες λέξεις», και ίσως ένας τηλεοπτικός διάλογος «μια ψυχιατρική ανάλυση».
Εκεί φαίνεται στον ειδικό αμέσως το στοιχείο διαταραχής και πανικού. Βέβαια, αυτά περνούν και στον απλό θεατή, αλλά, αυτός αντιλαμβάνεται κυρίως τη σύγχυση και την ανησυχία, που του δημιουργεί μια δικιά του αμηχανία και κυρίως, κατάθλιψη για την αδυναμία της κεντρικής εξουσίας.
Μία αδυναμία και κατάθλιψη που όταν μπαίνει στον δικό του μικρόκοσμο γίνεται παγερή αδιαφορία. Η αδιαφορία αυτή πάει τον πανικό στον κύβο για τους υπεύθυνους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.