ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΝΑ.
Άραβες σεΐχηδες, Ρώσοι ολιγάρχες, Κινέζοι κομματικά στελέχη, σημαδεύουν τον ουρανό με σχέδια μελλοντικών ουρανοξυστών, που θα χωρούν μέσα ολόκληρες πολιτείες, θα έχουν τις δικές τους πηγές ενέργειας και διατροφής, θα περιέχουν περίθαλψη, έρευνα και ποιότητα ζωής σε σημείο που κανείς από εκεί μέσα δε θα χρειάζεται τον έξω κόσμο.
Με τα μάτια σφιχτά κλειστά ακολουθούσαν όλοι αυτοί το όνειρο της ναρκισσιστικής τους εκπλήρωσης, με την ελπίδα και της παγκόσμιας ηγετικής αναγνώρισης. Λες και μία ηγέτιδα χώρα κρίνεται από τα ντουβάρια και τα όπλα.
Έτσι, λοιπόν, τώρα που τα λεφτά είναι λιγότερα από τις ανάγκες, η παράνοια αυτής της αναμονής εκδηλώθηκε πλήρως. Το ερώτημα «ποιος δίνει λεφτά για χτίσιμο;» αντικαθίσταται με αυτό: «ποιος μας βγάζει από την κρίση;». Δηλαδή, ποιος θα χειριστεί τις εναπομείναντες οικονομικές πηγές για να ζήσουν οι άνθρωποι και ταυτόχρονα να πληρωθούν και τα σπασμένα.
Και τα δύο, βέβαια, ταυτόχρονα δε γίνονται. Επικρατέστερο είναι το σενάριο για να ζήσουν οι άνθρωποι και να ξεχαστεί το πλάνο αποπληρωμής των κάθε είδους ζημιών. Άλλωστε, χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει και εμπόριο για να γίνουν πλάνα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.