ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩΓΕΝΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.

Άπειρα κινήματα, επαναστάσεις, πόλεμοι έχουν γίνει για το αυτονόητο.
Μεγάλοι δημιουργοί τα έχουν περιγράψει από καταβολής κόσμου.
Δεκαεπτά αιώνες πριν την γέννηση του Χριστού γινόταν αναφορά για αυτό στο έπος του Γκιλγκαμές.
Για την έννοια του αυτονόητου της αυτοδιαχείρησης αναφέρθηκε ο Όμηρος στην Ιλιάδα και έξι αιώνες αργότερα ακόμη πιο δυναμικά, η Σαπφώ.
Στην μακρινή Ινδία, το ανθρώπινο αυτό δικαίωμα αναφέρεται στο έπος του Μαχαμπχαράτα και υπάρχει, βέβαια, και μια ακόμη ατελείωτη σειρά αναφορών.
Λιγότερο ποιητική, πολύ περισσότερο δυναμική και πολυάνθρωπα οργανωμένη ήταν η ακτιβιστική ενέργεια διανοούμενων Αμερικανών το 1970 στην Καλιφόρνια για το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοδιαχείρισης.
Το 1970 ήταν η δεκαετία των παγκόσμιων αλλαγών και η αφετηρία του καλπασμού της ψηφιακής τεχνολογίας προς το μέλλον. Η αφετηρία αυτή είχε πάλι την έκφραση της στην Καλιφόρνια.
Τυχαία είδα σκηνές από ένα φιλμ για το πρόσωπο του Χάρβεϊ Μίλκ. Όσοι περάσαμε, έστω και από διαφορετικές μορφές και σκοπιές, τον αγώνα για την αυτοδιαχείριση θυμόμαστε αυτή την χαρισματική προσωπικότητα, που με το όραμα της και την εξυπνάδα της οδήγησε μια αληθινή πολιτισμική επανάσταση. Ήταν η εποχή που ξεκινούσε η Αμερική το μεγάλο προσωπικό της πόλεμο στο Βιετνάμ.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.