ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ


Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ, Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΟΡΓΚΕΛΟΝΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΟ-ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΗΜΑ ΛΟΙΜΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ.
Έχει την νευρολογική συμπτωματολογία του νευροφυτικού πόνου σαν από τσίμπημα καρφίτσας ταυτόχρονα με τη συνοδεία μιας ατελείωτης φαγούρας. Και οι δύο ενοχλήσεις αυξάνονται προοδευτικά μέχρι τρέλας και οδηγούν τους ασθενείς σε αδιέξοδο.
Επισκέπτονται δεκάδες γιατρούς, κυρίως δερματολόγους, αλλά, και άλλων πολλών ειδικοτήτων, χωρίς λύση. Δοκιμάζουν αυτοί οι ασθενείς όλες τις δυνατές θεραπείες, χωρίς αποτέλεσμα. Μερικές φορές βοηθάει απλώς το κρύο νερό.
Πολύ τακτικά η κατάσταση αυτή παρουσιάζεται μετά από έντονο στρες ή κάποια λοίμωξη. Αυτός είναι ο λόγος που στην Αμερική υποπτεύονται σαν αιτία το αγροβακτηρίδιο.
Οι περισσότεροι από τους ασθενείς εμφανίζουν διαταραχές στα ψυχοτέστ και ιδιαίτερα στις εγκεφαλογραφικές καταγραφές. Το γεγονός αυτό δείχνει την «εγκεφαλική προέλευση» της νόσου, παρ’ όλο που δεν έχει διερευνηθεί απόλυτα ο μηχανισμός της παθογένειας.
Μερικές νευρολογικές κλινικές στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζουν έντονη νευροψυχιατρική αγωγή με φάρμακα και βιοανάδραση (Biofeedback). Αναφέρουν δε, ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν ουσιαστικές επιτυχίες.
Πολλές δε φορές ανατρέπουν την όλη κατάσταση. Ίσως πρέπει οι έρευνες για αυτή τη νόσο να βασιστούν πάνω σε αυτό το μοντέλο και να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση.

1 Comment:

  1. chemtrailsnews σχολίασε...
    Εύχομαι στον κύριο που έγραψε το σχόλιο αυτό να μην του συμβεί ποτέ. εκτός κι αν είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβει και ν' αποδεχτεί την αλήθεια....

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.