ΓΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
Το γεγονός συνέβη το 2006 στην Γαλλία, μία από τις ελεύθερες κοινωνικά χώρες του κόσμου, με μεγάλη παράδοση στον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερες φιλοσοφικές θέσεις στην πνευματική υπόσταση των αθλητικών ιδεωδών.
Και, όμως, η ανταγωνιστική Γαλλική κοινωνία οδήγησε έναν γονιό στον παραλογισμό κτήσης του επάθλου του πρωταθλητισμού με κάθε τρόπο.
Ο συγκεκριμένος πατέρας ντοπάριζε τον γιο του για υψηλές αποδόσεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα να ρίχνει στα ροφήματα των αντιπάλων του γιου του κατασταλτικές ουσίες. Τα αποτελέσματα είναι κατανοητά, όπως και τα δικαστικά παρελκόμενα.
Από ψυχιατρικής άποψης, όμως, το φαινόμενο χρήζει ανάλυσης, έχει μια μοναδικότητα. Η μοναδικότητα οφείλεται στο γεγονός ότι ένας πατέρας (γονιός) φτάνει στην παράκρουση, με απόλυτη απώλεια της κριτικής ικανότητας, μέσα στο πλαίσιο της ανταγωνιστικής κοινωνίας.
Μια ανταγωνιστική κοινωνία, που με κορώνα την επιβράβευση ψεύτικων επάθλων και τις κάλπικες επιδόσεις, οδηγεί ψυχασθενείς, έστω και γονείς, σε παραβατικότητες εναντίων των ίδιων των παιδιών τους.
Δεν μπορεί κανείς να προτείνει λύσεις, χωρίς να γίνει υποκριτής και πομπώδης. Είναι για την περίπτωση αρκετή η επισήμανση και παρατήρηση.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.