ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ COLUMBIA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ.
Η συμπεριφορά των βουλιμικών είναι χαρακτηριστική. Χαρακτηρίζει εθισμένους στο γρήγορο και πλούσιο και διαρκές φαγητό. Συνήθως, τα άτομα αυτά έχουν μία «επιθετική» συμπεριφορά στις τροφές που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι ή στο ψυγείο και έχουν την τάση να τα «καταπίνουν» όλα με μεγάλη ταχύτητα.
Συνήθως, στα άτομα αυτά υπερέχουν οι γυναίκες. Οι βουλιμικοί πολύ τακτικά είναι και καταθλιπτικοί, δείχνουν βιαστική, εκρηκτική, ανυπόμονη και συχνά αλόγιστη συμπεριφορά.
Σε προχωρημένα στάδια, πολύ από αυτούς βάζουν τα δάχτυλα βαθιά στο στόμα, προκειμένου να προκαλέσουν εμετό. Επιπλέον, έχουν μια ακατανίκητη έλξη για το φαγητό, που τους οδηγεί σε εξαρτημένη συμπεριφορά και συνεχείς λανθασμένες αποφάσεις, που χειροτερεύουν συνεχώς τη θέση τους κοινωνικά και οικονομικά, ενώ καταστρέφουν την υγεία ραγδαία.
Στο Columbia, λοιπόν, διαπίστωσαν πως πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η «κόκκινη» περιοχή του εγκεφάλου, που βλέπουμε στην εικόνα. Πρόκειται για την εγκεφαλική περιοχή που περιλαμβάνει το νευρωνικό κύκλωμα μεταξύ βασικών γαγγλίων και μετωπιαίου λοβού. Είναι, δηλαδή, το τμήμα εκείνο που ρυθμίζει τον έλεγχο, αφού πρώτα λάβει υπ’ όψη τις ανάγκες του οργανισμού.
Η συμπεριφορά αυτή διαταράσσεται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι και η μίμηση και η συνήθεια.
Η θεραπεία μπορεί να είναι ένας συνδυασμός φαρμακευτικής και γνωστικής αγωγής με παράλληλο διακρανικό μαγνητικό ερεθισμό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.