ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ: ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ


ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.
Ο Αντόλφ Μέρκλε ήταν στη Γερμανία ένας αυτοδημιούργητος πολυεκατομμυριούχος, αλλά, ταυτόχρονα και ένας πολύ συντηρητικός άνθρωπος. Είχε μέχρι τα 74 του χρόνια αθλητική δραστηριότητα και ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του, που μαζί της απολάμβανε διακριτικά τον πλούτο του, που δημιούργησε στη βιομηχανία τσιμέντου και φαρμάκων. Στους γιατρούς ήταν γνωστός λόγω των φαρμακευτικών εταιρειών, οι περισσότερες παραγωγής ψυχοφαρμάκων, και λόγω επεισοδίων περιοδικής κατάθλιψης, που κατά καιρούς εμφάνιζε, θεωρούνταν, όμως, αμελητέες.
Πρόσφατα, ο Μέρκλε, ο πέμπτος σε σειρά πλουσιότερος Γερμανός, αποφάσισε να αυξήσει και άλλο τα πλούτη του μέσω του πάθους του, δηλαδή, του τζόγου στο χρηματιστήριο.
Έπαιζε πάντοτε χρηματιστήριο σπεκουλάροντας με τη μέθοδο του «κορώνα-γράμματα» σε μετοχές. Ξεγελασμένος από μία εκτίμησή του για την αυτοκινητοβιομηχανία της VW έχασε από βιαστική εκτίμηση πέντε δις ευρώ.
Εκεί επάνω έδειξε την τυπική αντίδραση του εξαρτώμενου από τον τζόγο καταθλιπτικού: αυτοκτόνησε, μην αντέχοντας την αποτυχία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.