ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΡΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ.
Πριν δύο χρόνια η μεγάλη επενδυτική εταιρεία – τράπεζα και χρεοκοπημένη σήμερα Merrill Lynch υπολόγιζε τους εκατομμυριούχους όλου του κόσμου σε 10,1 εκατομμύρια με την κορυφή της πυραμίδας στην Αμερική.
Στις αρχές της κρίσης, το 2007, ο αριθμός αυτός αρχικά αυξήθηκε και μάλιστα, σε περιφερικές χώρες περισσότερο, όπως Ινδία, Κίνα και Βραζιλία. Βέβαια, η κατάσταση αυτή δεν συνεχίσθηκε το 2008, όπου ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση και έτσι, διαψεύσθηκε η χρεοκοπημένη M. Lynch.
Μάλιστα, η μείωση των εκατομμυριούχων σε ορισμένες περιοχές, όπως η Καλιφόρνια και η Ιρλανδία, ήταν πολύ μεγάλη, φθάνοντας έως και το 6%. Βέβαια, η κρίση και η μείωση του πλούτου των εκατομμυριούχων δεν έχει καμία σχέση με τους φτωχούς.
Ο πρώτος μετακυλά τις απώλειες του στις τιμές των προϊόντων που παράγει. Ο δεύτερος ελπίζει στον «από μηχανής Θεό» που θα ισοφαρίσει τον μισθό του με τον πληθωρισμό.
Το αποτέλεσμα είναι ορισμένοι πλούσιοι να γίνονται ακόμη πλουσιότεροι, αν και μειώνεται ο αριθμός τους. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με έρευνες, ξοδεύουν 16-20% των εσόδων τους σε καταναλωτικά αγαθά (θαλαμηγοί, αυτοκίνητα, τζετ), 12-16% σε ταξίδια και αναψυχή, 14% σε κοσμήματα και αθλητικά σωματία, 1-2% σε ψυχίατρους.
Στο τελευταίο μοιάζουν με τους φτωχούς που έχουν «πληρώσει τη νύφη», γιατί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ποτισμένοι με το δηλητήριο της κατάθλιψης, τώρα που ξύπνησαν από το λήθαργο της ευημερίας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.