Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Η οικονομική κρίση είναι προϊόν δράσης λίγων ανθρώπων, αν και έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Προέκυψαν, βέβαια, όλα από έναν αλόγιστο υπερδανεισμό, που ξεκίνησε στην Αμερική και έφερε μια υπερκατανάλωση του σήμερα, αυτού που ήταν να καταναλωθεί και αύριο σε όλο τον κόσμο.
Ο δανεισμός από 4% σε Ευρώπη και Αμερική έφτασε το 80% και προήλθε κυρίως από εμπορεύματα και υπηρεσίες. Όταν, λοιπόν, ήρθε η αδυναμία αποπληρωμής έφερε μαζί της και την ανάγκη της αποπληρωμής της πληθωριστικής σίτισης που είχε φθάσει το 30-35%.
Όταν αυτό έσκασε σαν φούσκα, έφερε αυτούς που έσερναν το χορό της κρίσης, σε οικονομική αμηχανία. Έτσι, λοιπόν, μετά τη φούσκα των ακινήτων, μετέφεραν τον πληθωρισμό στον καταναλωτικό και βιομηχανικό τομέα. Εκεί, λοιπόν, η μία φούσκα έσκαγε μετά την άλλη και μειωνόταν η ζήτηση.
Μείωση, ζήτηση είναι για το σύστημά μας «παύση αγοράς» ή «παύση ζωής». Αυτή η «παύσης ζωής» θα είναι για τα επόμενα χρόνια η πηγή πανικού και κατάθλιψης μέχρι να εξαλειφθεί το πληθωριστικό έλλειμμα του 30-35%. Αυτό υπολογίζεται για τα προηγμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον επιδείξουν πειθαρχία με ένα χρονικό διάστημα 3-6 ετών.
Καταλαβαίνει κανείς ότι ζητάει από έναν καλομαθημένο πληθυσμό να περάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα φοβισμένος μέσα από μια καταθλιπτική στενή σήραγγα στερήσεων, χωρίς διάθεση για ακραίες αντιδράσεις, που δεν επιτρέπει ο χώρος αυτός.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.