ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΙΖΩΝ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ (ΕΝΔΟΚΑΡΔΙΤΙΔΕΣ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ. ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΟΜΩΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ.
Το βακτήριο του πρασινίζοντος στρεπτόκοκκου στο 60% είναι υπεύθυνο για την βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα. Αρκετές φορές, όμως, χτυπάει βαλβίδες της καρδιάς και το γαστρεντερικό σύστημα με ποικίλες προεκτάσεις. Επιπλοκές για αυτές τις περιπτώσεις, όπως καρδιακή ανεπάρκεια, βαλβιδοπάθειες, γαστρεντερίτιδες κοιλιοκάκη κλπ. είναι πολλές.
Γενικά, όσο πιο πολύ αργεί η θεραπευτική αγωγή τόσο ισχυρότερες είναι οι επιπλοκές.
Στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε μια ιδιάζουσα κατάσταση με τον πρασινίζοντα στρεπτόκοκκο. Αυτή η κατάσταση έχει να κάνει κυρίως με τη λοιμώδη προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος και ιδιαίτερα, του εγκεφάλου, όταν δραστηριοποιείται ο πρασινίζων στρεπτόκοκκος σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.
Βέβαια, ο εγκέφαλος απέναντι σε αυτό το μικρόβιο έχει πάντα μια «ετοιμοπόλεμη» στάση, διότι το γνωρίζει, επειδή η «καλοήθης» μορφή του εδράζεται σχεδόν μονίμως στην στοματική κοιλότητα.
Όταν, λοιπόν, ο πρασινίζων στρεπτόκοκκος είναι σε δράση διεγείρεται και ο εγκέφαλος με μια διάθεση για επιληπτικές κρίσεις. Οι κρίσεις αυτές, ανάλογα με την αντοχή του εκάστοτε ανοσοποιητικού συστήματος, ολοκληρώνονται ή όχι, π.χ. στα βρέφη και παιδιά με αδύνατο ανοσοποιητικό εμφανίζονται με την μορφή πυρετικών σπασμών ή μυοκλονιών.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.