Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
Η εγκεφαλική διεργασία της εμπιστοσύνης είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας, συγχρονισμού λειτουργίας διαφόρων εγκεφαλικών σχηματισμών, που αλληλοεπηρεάζονται μεταξύ τους, με κορυφαίο συντονιστή τον προμετωπιαίο λοβό.
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, δηλαδή, η εμπιστοσύνη είναι σε απόλυτες γραμμές. Κινείται αμιγώς ποσοτικά και όχι ποιοτικά. Δηλαδή, μετακινείται ο δείκτης από το καθόλου, λίγο, πολύ ή ολοκληρωτικά. Δεν ξεχωρίζει μνημονικά για το ένα ή το άλλο πρόσωπο.
Θεωρείται κάποιος γιατρός εμπιστοσύνης για σωστή θεραπεία ή ακόμα άλλος γιατρός απολύτου εμπιστοσύνης για λάθος θεραπεία. Το νευρωνικό τόξο δείχνει την ποσότητά του λίγο ή πολύ στο ένα ή άλλο πρόσωπο, όπως στο παράδειγμα, που αναφέραμε.
Το ποιος γιατρός θα έχει την προτίμηση μας είναι άλλη εγκεφαλική λειτουργία, αυτή της επιλογής. Δηλαδή, η λειτουργία – ζυγαριά, που προτιμά τον ένα ή τον άλλο γιατρό, ανάλογα τι είδους εμπιστοσύνη και γιατί ζητά.
Η εμπιστοσύνη, λοιπόν, στην αγορά σαν απόλυτη τιμή είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της και το κτίσιμο σχέσεων. Και μέσω των σχέσεων έρχονται και οι επιχειρήσεις.
Στις επιχειρήσεις πρέπει να ξέρει κανείς τι «ζυγίζει» ο άλλος. Να έχει, δηλαδή, απόλυτη εμπιστοσύνη στη λειτουργία του. π.χ. μπορεί να υπάρχει απόλυτη «εμπιστοσύνη» για τη δυσλειτουργία μιας επιχείρησης και σίγουρη εμπιστοσύνη για την φερεγγυότητα του ιδιοκτήτη επιχειρηματία.
Στην περίπτωση αυτή δε συνεργάζεται κανείς με την επιχείρηση, αλλά με τον επιχειρηματία σε άλλου είδους δράση. Το τελευταίο οικονομικό κραχ μας δίδαξε πόσο σοβαρός είναι ο διαχωρισμός αυτός.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.